Acasa Principale Islam Cuvântul “Islam” – semnificație lingvistică

Cuvântul “Islam” – semnificație lingvistică

ce este islamul

Cuvântul “Islam” este un substantiv dar și un verb, în același timp. În sens general, “Islam” înseamnă predare, supunere, pace şi ascultare.

Prima semnificație a cuvântului “Islam” vine de la rădăcina verbului “Aslama” (un verb), care înseamnă: a te preda, a te supune, a asculta, a fi sincer și a fi în pace.

A doua semnificație a cuvântului “Islam” ia forma unui substantiv cu aceeași rădăcină și descrie modul de viață final pe care Creatorul l-a prescris creației Sale. Acesta este numele folosit în Nobilul Coran pentru musulmani, care se numesc adepți ai “Islamului”. Astfel, în limba româna ei ar fi numiţi “Islam-iști” (prin adăugarea sufixului “-iști”). În limba arabă, însă, adăugăm prefixul “mu” pentru a indica persoana care efectuează o acțiune descrisă de un verb și astfel avem “Mu”-“Slam”, adică “Musulman” (“Muslim” în limba arabă).

“Islamul” poate fi înțeles într-un sens foarte general ca fiind adevărata religie a lui Dumnezeu, exact așa cum ea fost revelată de El, conform poruncilor Sale și fără a adăuga sau a îndepărta nimic din preceptele de bază ale acesteia.

Incarca mai multe articole pe aceeasi tema
Comentariile sunt inchise.

Citeste si

Concepții greșite despre Drepturile Omului în Islam

Fiecare ființă umană este înrudită cu toate celelalte și cu toții devenim astfel o comunit…