În Nobilul Coran, Allah vorbeşte despre stadiile dezvoltării embrionului uman, cu 1400 de ani înainte ca ştiinţa modernă să fi descoperit date importante despre formarea şi dezvoltarea embrionului uman şi a corpului omului, în general:
„Noi am creat omul din lut curat, ~ Apoi l-am făcut o picătură pusă într-un loc sigur. ~ Şi apoi din picătură am făcut un cheag de sânge (“alaqah”) şi din această “alaqah” am creat “mudghah” (substanţă moale) – apoi osul, şi am îmbrăcat osul în carne şi astfel am făcut o altă creaţie…” [Nobilul Coran, 23:12-14]
Literal, cuvântul arab „alaqah” are 3 sensuri:
- parazit
- ceva suspendat
- cheag de sânge
1. „Dacă comparăm un parazit cu embrionul în stadiul “alaqah”, găsim similarităţi între cele două”. [Dezvoltarea omului, p. 8]
„De asemenea, embrionul aflat în acest stadiu se hrăneşte din sângele mamei, asemeni unui parazit care se hrăneşte pe seama gazdei”. [Dezvoltarea umană aşa cum este prezentată în Coran şi Sunnah, p. 36]
2. Al doilea sens al cuvântului „alaqah” este acela de „ceva suspendat”. Suspendarea embrionului, în timpul perioadei “alaqah”, în uterul mamei, se potriveşte foarte bine acestei descrieri.
3. Al treilea înţeles al cuvântului este acela de „cheag de sânge”. Se poate observa că aspectul extern al embrionului aflat în interiorul membranei de protecţie din faza “alaqah” este acela al unui cheag de sânge. Acest lucru se datorează prezenţei unei cantităţi relativ mari de sânge prezentă în embrion în acest stadiu. De asemenea, tot în această perioadă, sângele nu circulă în embrion până la sfârşitul celei de a treia săptămâni. Astfel că în această fază, embrionul este asemeni unui cheag de sânge.
Examinând diagrama sistemului cardiovascular primitiv din faza “alaqah”, observăm că aspectul extern al embrionului şi al membranei sale de protecţie este similar cu acela al unui cheag de sânge, datorită prezenţei în embrion a unei mari cantităţi de sânge. [Dezvoltarea omului, p.65]
Astfel, cele trei sensuri ale cuvântului „alaqah” corespund descrierii embrionului în stadiul cu acelaşi nume.
Următorul stadiu este cel numit “mudghah” (substanţa moale). Dacă mestecăm o bucăţică de gumă şi o comparăm cu embrionul din stadiul “mudghah”, putem concluziona că sunt aproape identice, datorită urmelor de pe spatele embrionului, care seamănă oarecum cu urmele dinţilor de pe substanţa mestecată.
Cum ar fi putut Muhammad (Pacea și binecuvântarea fie asupra lui) să ştie toate acestea cu 1400 de ani în urmă, de vreme ce ştiinţa modernă de abia cu puţin timp în urmă a putut observa stadiile de dezvoltare ale embrionului şi aceasta numai prin intermediul echipamentelor de ultimă generaţie şi a microscoapelor deosebit de puternice, care nu existau în acea perioadă? Hamm şi Leeuwenhoek au observat pentru prima dată celulele din spermă, cu ajutorul unui microscop, în anul 1677 (la mai bine de 1000 de ani după Muhammad – Pacea fie asupra lui). Ei au crezut în mod greşit că celula spermatică conţine o fiinţă umană preformată, care se dezvoltă atunci când este implantată în tractul genital feminin. [Dezvoltarea omului, p. 9].
Profesorul Keith Moore este unul dintre cei mai importanţi cercetători în domeniul anatomiei şi embriologiei, autor al lucrării „Dezvoltarea omului”, tradusă în opt limbi şi considerată o lucrare de referinţă. Ea a fost aleasă drept cea mai bună lucrare de autor, de către un comitet special din SUA. Dr. Keith Moore predă anatomia şi biologia celulară la Universitatea din Toronto, Canada. În 1984, a primit cea mai importantă distincţie din domeniul anatomiei în Canada, Premiul J.C.B.Grant, oferit de către Canadian Association of Anatomists. A condus numeroase asociaţii ştiinţifice internaţionale.
În 1981, în timpul celei de a Şaptea Conferinţe Medicale de la Damman, din Arabia Saudită, prof. Moore a spus:
„A fost o onoare pentru mine să ajut la lămurirea informaţiilor oferite în Coran asupra dezvoltării umane. Pentru mine este clar că toate acestea i-au fost transmise lui Muhammad ﷺ de către Dumnezeu, sau Allah, întrucât aceste cunoştinţe nu au fost dobândite (de om) decât după sute de ani. Acest lucru îmi dovedeşte că Muhammad ﷺ trebuie să fi fost mesagerul lui Dumnezeu, sau Allah.”
[Amănunte despre această afirmaţie găsiţi în „Acesta este adevărul” (înregistrare video). Dacă doriţi o copie, vă rugăm să ne contactaţi].Profesorului Moore i s-a pus următoarea întrebare:
„Aceasta înseamnă că dumneavoastră credeţi că Nobilul Coran este Cuvântul lui Dumnezeu?”, la care el a răspuns: „Nu găsesc nici un impediment în a accepta acest lucru”.
În timpul unei conferinţe, profesorul Moore a afirmat:
„…întrucât stadiul dezvoltării embrionilor umani este complex, datorită procesului continuu de transformare în timpul dezvoltării, se poate propune un nou sistem de clasificare folosind termenii menţionaţi în Coran şi Sunnah (afirmaţiile Profetului Muhammad ﷺ). Sistemul propus este simplu, comprehensiv şi conform cunoştinţelor actuale asupra embrionilor. Studiile intense asupra Coranului şi Hadith (afirmaţiile autentice ale Profetului Muhammad ﷺ) făcute în ultimii patru ani au dus la stabilirea unui uimitor sistem de clasificare a embrionilor umani, cu atât mai mult, cu cât acesta datează din sec. 7 A.D. (e.n.). Deşi Aristotle, fondatorul embriologiei, a observat că embrionii de găina se dezvoltă din ouăle lor în mai multe stadii, el nu a dat mai multe detalii asupra acestora. Din câte ştim din istoria embriologiei, până în sec. XX se ştia prea puţin despre dezvoltarea embrionilor umani. Din acest motiv, descrierea embrionului uman în Coran nu se poate baza pe nici o descoperire ştiinţifică a sec. 7 e.n. Singura concluzie de bun simţ este aceea că aceste descrieri i-au fost revelate lui Muhammad ﷺ de către Dumnezeu. El ﷺ nu a avut de unde să cunoască asemenea detalii, întrucât era neştiutor de carte, fără nici cea mai mică idee ştiinţifică”. [Acesta este adevărul, înregistrare video].
Acum să ne gândim la omenire. Cum de am ajuns aici? Care este natura umanităţii? Ce ne face să acţionăm în maniera în care o facem? Îi suntem recunoscători Celui care ne-a creat şi Care ne susţine? Ce indicii avem? Gândiţi-vă la voi înşişi! Voi sunteţi cei care v-aţi creat?!
Urmăriţi-ne în continuare şi citiţi şi articolele noastre referitoare la ce spune Coranul despre cerebrum (emisfera frontală a creierului uman).